קטגוריה: ביט-קאסט – איגוד הביטקוין הישראלי

פרק 26 – 07/08/19 ביטקוין והמאבק בהלבנת הון

לא אחת אנחנו שומעים על החשש שביטקוין ומטבעות דיגיטליים יהוו כלי שדרכו ניתן להלבין הון. האם החשש הזה מוצדק? ואיך בכל זאת נמנעים מהלבנת הון בתחום? לאחרונה מתגבשת רגולציה חדשה המבקשת לשנות את עולם המחסר בזירות הקריפטו. איך זה ישפיע על כל מי שמבצע פעולות בזירות, מה החלק של ישראל בזה ולמה צריך להתכונן? גיא ארמוני הוא כותב עצמאי ומנהל אסטרטגי בביטקס (bittax) המספקת שירותי מס בתחום המטבעות הדיגיטליים.

להאזנה

פרק 25 – 19/06/19 מה הבעיה עם כסף מסורתי?

רבים חושבים שהם יודעים מה זה כסף, איך הוא נוצר ואיך והא מקבל את ערכו. אבל האם כל מה שאנחנו יודעים על כסף מסורתי הוא אכן מה שלימדו אותנו? בפרק השבוע נתחקה אחר ההיסטוריה של הכסף, נבין מי שולט בו ובאיזו מידה. נצלול למשמעות מושגים כמו הדפסת כסף וחוב ונבין איך ביטקוין פותר את הבעיות של הכסף המסורתי. אלון גול הוא מתנדב בשגרירות הביטקוין הישראלית, בעל רקע בכלכלה, הדרכה בשימוש נכון בביטקוין, וכיום עוסק בטכנולוגיות הנגשה של ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים לגופים מוסדיים.

להאזנה

פרק 24 – 10/04/19 איך להימנע מטעויות במיסוי?

מה אפשר לעשות כדי להימנע מטעויות שיעלו לכם כסף, עוד לפני שמגיעים לדיווח על רווחים והפסדים ממכירת מטבעות דיגיטליים? איך צריך להתייחס בדיווח למסחר בביטקוין? ספקי שירות במטבעות דיגיטליים? מה המשמעות של קבלת מכתב מרשות המסים? ואילו פעולות אכיפה יכולות להינקט? ולאילו עצות כדאי להקשיב ואלו עצות עלולות לעלות לכם בהרבה מאוד כסף? תומר רביד הוא יזם, מייסד שותף בבלוקסטקס (BloxTax)

להאזנה

פרק 23 – 09/01/19 ביטקוין אוף-ליין

בשביל להשתמש בביטקוין צריך חיבור לרשת, אבל מה עושים אלו בעלי חיבור מוגבל? בפרק זה נסתכל על כמה ניסיונות מעניינים להנגיש את הביטקוין לאנשים שחיים במקומות בהם האינטרנט מוגבל. נלמד קצת על הרדיו ביטקוין, על ביטקוין בעזרת לווינים, ועל ביטקוין בהודעות SMS. כל מה שצריך בשביל באמת להנגיש את הביטקוין לכולם. שלומי זלצינגר הוא מפתח, מדריך, ויועץ לביטקוין ואיתריום.

להאזנה

פרק 22 – 28/11/18 הכלכלה שמאחורי ביטקוין ומטבעות דיגיטליים

שוק הביטקוין והמטבעות הדיגיטליים נחשב לתנודתי, מהיר ואפילו תזזיתי. אבל האם יש חוקיות בתוך כל ההמולה? יניב פלדמן עושה לנו סדר בעולם הזה ומראה לנו מה עומד מאחורי הכלכלה של מטבעות דיגיטליים, באילו כלים אפשר לנתח את התהליכים הכלכליים העוברים על השווקים והמטבעות הדיגיטליים, איך, אם בכלל, הם קשורים לכלים שאנחנו מכירים מהכלכלה המסורתית, והאם אפשר לנבא מה יקרה בשווקים בעתיד? יניב פלדמן הוא מנכ""ל One Alpha

להאזנה

פרק 21 – 12/12/18 ביטקוין בלוקצ'יין ומילים מפוצצות נוספות

גם אתם מרגישים שאתם לפעמים מוצפים בכל מיני מילים מפוצצות ומושגים בתחום הביטקוין, שאתם לא תמיד יודעים להסביר מה הם אומרים ומה הם עושים? שאולי רג'ואן יעשה לכם סדר במונחים: ביטקוין, בלוקצ'יין, חוזים חכמים, מודל קונסנזוס ומטבעות אנונימיים. מה הם אומרים? איך הם קשורים לביטקוין, מה ההיסטוריה שלהם? ומה הולך מאחורי הקלעים של המילים המפוצצות הללו? שאולי רג'ואן הוא יזם ופעיל בקהילת הביטקוין.

להאזנה

פרק 20 – 13/03/19 איך התחילה תופעת ה-ICO

תופעת הנפקות המטבעות הקריפטוגרפיים: ה-ICO או Initial Coin Offering נכנסה למיינסטרים ב-2017 עד שדעכה בינתיים באמצע/סוף 2018, וגלגלה בשנתיים האחרונות 14 מיליארד דולר. רון גרוס ניהל ב-2013 את Mastercoin, ה-ICO הראשון בעולם (עוד לפני אתריום!). ומספר איך התחיל הרעיון שהפך לתעשיה שלמה, איך נולד הרעיון להנפיק טוקנים בתמורה למטבעות דיגיטליים, על השתלשלות הפרוייקט וקצת על ההיסטוריה אחרי. רון גרוס הוא ממקימי איגוד הביטקוין ומאסטרקוין (Mastercoin)

להאזנה

פרק 19 – 20/02/19 עולם הערכים של ביטקוין

מה הם הערכים שביטקוין מייצג? ואיך הוא מאפשר חופש בעזרתם? איך ביטקוין מאפשר עצמאות כלכלית? איך הוא מלמד אותך אחריות אישית? כיצד ביטקוין משרת את השינוי התודעתי בחברה? ומה הקשר של כל זה לבריאות? שמואל דריילינגר הוא שגריר בשגרירות הביטקוין.

להאזנה

פרק 18 – 27/02/19 ביטקוין והבנקים

נתקלתם בקשיים בהוצאת כסף מהבנק לקניית מטבעות דיגיטליים? הבנק מסרב להכניס כספים לחשבונכם רק כי מכרתם ביטקוין? יש לזה פתרון. בפרק הנוכחי עו"ד יגואר אדוה גל מסבירה לנו: למה הבנקים חוסמים העברות? מה אפשר לעשות על מנת לפתור את הבעיה הזאת? ומה הם הטוב, הרע והמכוער של שיטות העבודה האופרטיביות בהתמודדות עם הבנקים. עו"ד רו"ח יגואר – אדוה גל מייצגת לקוחות מול הבנקים ורשויות המס בענייני קריפטו ומחנכת את הרגולטורים לחשוב מחדש.

להאזנה

פרק 17 – 31/10/18 עשר שנים ל – White Paper

בתאריך 31.10.2008 פירסם סאטושי נקאמוטו את המאמר "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System". זו היתה הפעם הראשונה בה המושג "ביטקוין" יצא לאוויר העולם, ובתשעה דפים תיאר נקאמוטו את החזון שלו וכיצד ניתן הלכה למעשה לממש אותו. בפרק המובא בפניכם נקרא במאמר וניחשף לטקסט המקורי שהתחיל את הכל – לצד פרשנות ודיון במשמעות של הכתוב ובחשיבות שלו לאתגרים הניצבים בפנינו היום, 11 שנים אחרי. את הקריאה מנחה מני רוזנפלד מאיגוד הביטקוין הישראלי.

להאזנה

פרק 16 – 16/01/19 איך להוריש את הנכסים הדיגיטליים שלך?

מטבעות דיגיטליים והמפתחות שלהם מנוהלים באופן פרטי על ידי מי שמחזיק אותם. לכן, למרות שיש לנו דרך לאבטח את הארנקים שלנו, אין לנו שום דרך לדעת האם ואיך האנשים הקרובים אלינו יוכלו להשתמש בנכסים שלנו אחרי מותנו. אילו פתרונות יש לבעיה זו? עו"ד יהונתן קלינגר מדבר על הכלים המשפטיים לנהל את הנכסים הדגיטליים ואיך לדאוג שגם אחרי המוות תוכל לאפשר רווחה לאלו שקרובים אלייך. יהונתן קלינגר הוא עורך דין העוסק בתחום דיני המידע, מלווה חברות היי-טק ותוכן

להאזנה

פרק 15 – 10/07/19 לקחים מפריצות לבורסות ביטקוין

לא מעט יוצא לשמוע בחדשות על בורסות קריפטו שנפרצו, וכספים של משתמשים שנגנבו. מה אפשר ללמוד מהפריצות הגדולות שהתרחשו? אילו צעדים צריכה לעשות חברה שמחזיקה כספים של משתמשים על מנת להקטין את הסיכון לפריצה? איך להקטין את הנזקים אחרי פריצה שכזו? ואיך אתם כמשתמשים יכולים לדעת על אילו בורסות אפשר לסמוך יותר מאחרות? אביב בר-אל הוא מפתח תוכנה בחברת אבטחת מידע וחבר בקהילת הביטקוין.

להאזנה

פרק 14 – 28/08/19 גבולות קהילת שוחרי הביטקוין בישראל

בעולם התוכן של שוחרי הביטקוין המונח "קהילה" חוזר על עצמו כמעט בכל רמה של ‏התייחסות. אולם בפועל קהילת הביטקוין היא קולקטיב ערטילאי: הוא מבוזר מבחינה ‏גיאוגרפית; הטרוגני מבחינת המעמד החברתי והמקצועי של מי שנוטל חלק בעשייה; ורבגוני ‏מבחינת האידיאולוגיה הפוליטית-כלכלית בה מחזיקים אלו הרואים עצמם כחברים בו. מסיבה זו ‏קשה להגדיר את גבולותיו. בפרק נבין: מי מוגדר כחבר בקהילה? האם הקהילה מחזיקה באידיאולוגיה ורעיונות ‏פוליטיים-כלכליים ומוסריים מסוימים? אילו ריטואלים, סמלים וביטויים אופיינים יש לקהילה? ואיך כל זה קשור לביטקוין? מתן שפירא הוא אנתרופולוג שחקר את קהילת הביטקוין בתל אביב.

להאזנה

פרק 13 – 03/04/19 איך לזהות הונאות קריפטו?

איך תדעו לזהות מתי הזדמנות להשקעה או לעסק הם משהו לגיטימי, או עוד דרך לגנוב מכם כספים? זו המטרה של הרצאתו של עו""ד יהונתן קלינגר, שיספר על סוגי ההונאות הנפוצות ברשת, על הדרכים לזהות אותן, על האינטרסים של הנוכלים ועל איך לא כל פרויקט הוא הונאה מוחלטת, אלא רק רובם. יהונתן קלינגר הוא עורך דין העוסק בתחום דיני המידע, מלווה חברות היי-טק ותוכן

להאזנה

פרק 12 – 30/01/19 הפרה-היסטוריה של הביטקוין

או: רומא לא נבנתה ביום אחד. כשהיסטוריונים בעתיד יחקרו את הביטקוין, הם יחקרו גם את העשורים שקדמו לו. בפרק נתחקה אחרי המקורות של הביטקוין, הרעיונות והפיתוחים שאפשרו אותו, הניסיונות שקדמו לו, האנשים שקידמו אותו והקהילות בהן צמחו הביטקויינרים הראשונים. ונבין איך הוכנה הקרקע ליצירתו וצמיחתו של ביטקוין. שלומי זלצינגר הוא מפתח, מדריך, ויועץ לביטקוין ואיתריום.

להאזנה

פרק 11 – 6/11/19 ביטקוין בראי התקשורת

משודד ים מרושע למנוע ההיי טק הישראלי: איך הפך הביטקוין לטכנולוגיית הפלא של התקשורת הישראלית ומה זה אומר עלינו? נהג המונית, הדוד בארוחת שבת, הספרית ואפילו המוכר במכולת יודעים להגיד ""ביטקוין"" בזכות תקשורת ההמונים. מה הם יודעים ולמה? האם התקשורת עוזרת לתדמית של ביטקוין או מפריעה לו? והאם ואיך השתנה עיצוב התודעה הציבורית של המותג, הטכנולוגיה והכסף החדש במהלך השנים האחרונות? ניר הירשמן הוא יועץ תקשורת ובעל משרד ""ניר הירשמן תקשורת"

להאזנה

פרק 10 – 30/01/19 ביטקוין כטכנולוגיה חברתית

כשמדברים על הטכנולוגיה שעומדת מאחורי ביטקוין, חושבים הרבה פעמים על הצפנה, בלוקים, מפתחות וטרנזאקציות. אבל הטכנולוגיה טומנת בחובה גם יסודות חברתיים עמוקים, שכדאי להכיר על מנת להבין מה עומד בבסיס הכסף החדש הזה. קוד פתוח, תורת המשחקים, קריפטוגרפיה ותורת המספרים הגדולים – כיצד הכלים האלו מאפשרים לנו לשתף פעולה בקנה מידה עולמי? כיצד הם ומאפשרים לפרוטוקול הביטקוין לתאם את תפיסת העולם של המשתמשים בו בצורה רוחבית וללא ניהול מלמעלה? איל יונה שגב הוא מייסד שגרירות הביטקוין בתל אביב ומייסד ה- toi.lab.

להאזנה

פרק 9 – 26/12/18 צומת ביטקוין – למה זה טוב?

אנשים רבים נחשפו לביטקוין לראשונה דרך ארנק שהתקינו בסמארטפון, בדפדפן או במחשב, אבל כדי ליהנות באמת מכל היתרונות של ביטקוין, בבטיחות ובפרטיות, צריך להריץ צומת ביטקוין (full node). מה זה?? ולמה זה טוב? אודי ורטהיימר, מפתח וחוקר ביטקוין, ילמד אותנו מה זה אומר, איך מריצים צומת ביטקוין ומה המשמעות של הפעלת צומת כזה.

להאזנה